There was an error in this gadget

Wednesday, January 6, 2010

Assignment oh Assignment!!
Semalam..aku pergi jumpa Puan Hasrina. Bincang tentang tugasan kumpulan. Huh pening!! Rupa-rupanya, disebabkan satu perkataan sebagai 'key word' tugasan kami, semua ahli kumpulan 'blur', xtahu nak mulakan tugasan. Tapi sekarang kami dah faham. Yahoo!!
Buku oh Buku!!
Selesai memahami tugasan. Aku ke perpustakaan. Semangat! kononnya nak cari bahan-bahan rujukan. Maklumlah baru faham cara nak buat tugasan. Tapi sayang, robot OPAC itu mengatakan, CIRCULATED!! semua buku yang di cari dah dipinjam..macam mana ni???Waaaaa....
Sahabat..Cahaya Mataku!!
Dah tahu buku tak ada, taip nak puaskan hati. Pergi lah ke rak buku, cari, cari, cari, dan terus mencari. Agak tergamam apabila kulihat dua bintang berkelipan, mekar kemerah-merahan di pipi kanannya. Mungkinkah itu cahaya kematangan?atau mungkin cahaya 'kuat berangan'?. Di situlah seorang sahabat muncul. Dia, cahaya mataku. Muncul di sebalik rak-rak buku. Sahabat yang setia menemaniku mencari bahan-bahan rujukan yang tidak mungkin dijumpai. Namun kesetiaannya membantu sekali-sekala menemukan titik nokhtah dalam pencarianku.
Kuliah oh Kuliah!!
Sekarang aku di BE learning. Menunggu dan terus menunggu. Kelas yang sudah dua minggu tidak wujud membuatkan aku tertanya-tanya. Adakah kelas ini wujud? Atau mungkin kelasnya hanya tinggal pada nama?Oh kuliah. Janganlah batal lagi!

6 comments:

  1. sabarlah, bukan mahasiswa namanya kalau x sibuk kn..
    bekerja & belajar krn Allah k?
    keep struggling kawan!

    ReplyDelete
  2. ha4...tmbh satu lg beban..cinta owhhhhhh cinta. akekekeke

    ReplyDelete
  3. padan muko...haha...(sgt memotivasi kan?)
    sekian~

    ReplyDelete
  4. Nora : ye sabarlah ni..tp tggal 2 mggu je lg nak hntar assignment..adeehhh
    Suhaimi : hahaha mg pown sme je k..huhu
    Duta : waahh sgt, sgt, sgt bermotivasi..=(

    ReplyDelete
  5. Azli: Waaa sekarang dah pandai cakap circulated yea... heheh =)

    Kureng ko.... Jerawat itu tandanya ku masih remaja =) Whuaaa =)

    ReplyDelete
  6. huhu biasa la..sape yg ajar??
    hee~

    nope..jerawat itu ada mksud lain..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails